MAC BEAUTY FAQ

HOE KIES JE DE KLEUR VAN JE PRIMER

PRIMERS VS. SCHOONHEIDSBALSEMS EN CC CRÈMES

Make up Primers hebben een doorschijnende en huidskleurige formules. Een Primer met kleur wordt geclassificeerd als een Een balsem of CC crème. Een schoonheidsbalsem werkt als een primer, met een extra subtiele dekking van de huidtint onder de make-up. Een CC crème lijkt op een balsem, maar heeft kleurcorrigerende tinten. Ze werken elk om de huid onder de foundation te perfectioneren door te hydrateren, de poriën te verfijnen, fijne lijntjes te vervagen en olie onder controle te houden. Zorgt voor een egale teint en gladde huid.
Een Beauty Balm met zijn subtiele huidtint egaliseert uw huid op natuurlijke wijze onder een foundation met een lichtere dekking Het zorgt voor tegelijkertijd voor extra fixatie en blijft lang zitten. Dit is geweldig voor mensen met pigmentatie, maar die geen formule met een volledige dekking willen dragen.

WELKE PRIMER KLEUR TEGEN ROODHEID?

Huidproblemen zoals roodheid en een doffe teint vallen onder de categorie van kleurcorrecties. Ga eerst na hoe goed je foundation al je huidproblemen dekt voordat je besluit om een CC Crème te gebruiken. Als je foundation een goede dekking biedt en voldoende kleur corrigeert, hoef je dit soort foundation primers niet toe te voegen aan je make-up routine. De reden hiervoor is dat een groene primer bijvoorbeeld roodheid van de huid tegengaat. Deze groene tint is moeilijk onder controle te houden en geeft vaak een grijze tint aan je make-up. Daarom moeten correctoren alleen in extreme omstandigheden worden gebruikt. Dankzij nieuwe technologieën in de gezichtscategorie betekent dat het gemakkelijker is om een volledige dekking te bereiken voor de probleemhuid, die een lichtere, meer natuurlijke finish lijkt te hebben.

Het aanbrengen van specifieke transparante formules kan rode ondertonen of een doffe huid helpen tegengaan. Hiervoor zoek je het beste ingrediënten die een kalmerend effect hebben zoals caffeïne en groene thee. Primers met subtiele huidtinten kunnen voor de nodige lift en een stralende uitstraling zorgen. Zo zal een zachte, doorschijnende roze tint een doffe huid neutraliseren. Een zachte, gouden tint, daarentegen, zal een lichte huid met een koele ondertoon doen stralen. Lichte en donkere tinten krijgen allemaal hetzelfde resultaat: ze zorgen voor een heldere teint en een liftend effect. M.A.C P&P Natural Radiance biedt tal van voordelen.M.A.C's TOP PRIMERs en Schoonheidscrèmes

Primers met een subtiele dekking (een dekking die niet te zwaar is) helpen je zowel je huid te hydrateren, voor te bereiden en te egaliseren.

Strobe Cream Prep + Prime Natural Radiance PREP + PRIME PORE REFINER STICK Prep + Prime Skin
Prep + Prime Skin Refined Zone Prep + Prime Natural Radiance PREP + PRIME PORE REFINER STICK Prep + Prime Moisture Infusion

Maakt het gezicht glad

-

Zorgt voor glans

-

Zorgt voor een heldere teint

€ 34,00

SHOP NU

Illuminating primer

-

Hydraterend

-

Voor alle huidtypen

€40,50

SHOP NU

Vervaagt poriën

-

Controleert onmiddellijk de zichtbaarheid van olie

-

Matte finish

€30,50

SHOP NU

Licht

-

Perfectioneert de huid

-

Verhoogt de glans

€31,90

SHOP NU

WELKE PRIMER VOOR DE VERSCHILLENDE HUIDTYPES?

Bij het kiezen van de perfecte foundationbasis voor je beautyroutine moet je rekening houden met je huidtype, je probleemzones en en de foundation finish die je graag wil.
Voor de beste resultaten bij een droge of vochtarme huid zoek je bij M.A.C naar ingrediënten als algen- en aloëbladextracten die je huid laten stralen en hydrateren onder je make-up. Als je een vette huid hebt, zoek je naar belangrijke ingredienten zoals silica of Laminaria saccharina extract die olie onder controle helpen houden. Voor gemengde huidtypes kunt je kijken naar een product dat beide biedt.

Vermijd dikke laagjes make-up als je een acnegevoelige huid hebt. Het is belangrijk om een dun laagje aan te brengen. Gebruik een lichtgewichte primer op gelbasis onder jouw make-up om je huid te hydrateren en gebruik concealer om de specifieke probleemzones extra te camoufleren. Vermijd een kleurcorrigerende primer, want die zal eventuele oneffenheden accentueren.

M.A.C Prep + Prime Skin

Make-up Primer voor de perfecte vette huid heeft matterende bestanddelen nodig, deze bieden een betere glanscontrole. Als je enkel een matte T-zone wil, kies dan goed uit op welke gebieden je de primer aanbrengt. Make-up artiesten brengen dit type basis graag aan onder de make-up tijdens fotoshoots om alles lang te laten zitten onder de hete lampen. Omdat een vette huid de neiging heeft om meer open poriën te hebben, zal een matte finish zulke imperfecties camoufleren. M.A.C Prep & Prime Skin krijgt alles voor mekaar in één flesje: het houdt olie onder controle, hydrateert en egaliseert de huid.
ONTDEK ALLE PRIMERSDEZE VRAGEN KUNNEN JE OOK INTERESSEREN