Mickey Contractor

India
Begonnen in 1979

Meer over de artiest

MICKEY CONTRACTOR

Bollywood make-up artiest Mickey Contractor is de eenmans glamourmachine die de Indiase schoonheidstrends op de wereldkaart heeft gezet. Zijn subtiele contouren en weelderige palet heeft hem fans over de hele wereld opgeleverd. Vanuit Mumbai, waar hij woont met zijn vrouw en twee kinderen, vertelt hij ons over zijn bewogen carrière, van het per toeval bezoeken van de M·A·C counter tot het lanceren van zijn eigen productlijn - en het gaat niet alleen om wimpers en lippen. "Ik houd mijn baard graag getrimd en gehydrateerd", vertelt hij ons. "Gebruik Fix+ om de huid te verfrissen." En zo is het.

All That Glitters

"Mijn eerste make-upgerelateerde herinnering is werken met de legendarische Bollywood-actrice, Helen. Ze was haar tijd ver vooruit wat betreft make-up en haar, en wilde graag met haar uiterlijk experimenteren, als één van de eerste die glitter, frost, wimpers en veren in Bollywood introduceerde. Mijn eerste M·A·C-gerelateerde herinnering was het binnenlopen van een winkel in Canada. Ik was diep onder de indruk, niet alleen door de producten, maar ook de Artists. Het eerste wat ik ooit kocht van de M·A·C-winkel was lippenstift - drie lippenstiften: Malt, Twig en Marrakesh.”

Indiase zomers

"Rekening houdend met de Indiase weersomstandigheden, zou ik altijd een compact poeder aanraden om je huid mat en olievrij te houden. Studio Fix Powder Plus Foundation is altijd populair geweest onder het een groot aantal Indiase klanten. Als ik vastzat op een onbewoond eiland, zou ik zeker Bulk Wipes, Prep+ Prime Face Protect SPF 50 en Lip Conditioner meenemen. Bovendien zijn Wipes en 7 Lash de twee producten die het meest worden gestolen! Make-up in India heeft altijd gedraaid om de ogen, met minimale foundation, en sterke liners of smokey eyes. Oogkohl definieert make-up in India, ongeacht welk seizoen, maar onlangs is er een trend geweest voor het benadrukken van felgekleurde lippen in tinten van Ruby Woo en So Chaud."

Gemaakt door Mickey

"Een van de mooiste momenten in mijn carrière was het ontwikkelen van de M·A·C Mickey Contractor Collection. Van de beginfase van besprekingen, tot het mengen van verschillende tinten en het testen op verschillende huidtinten en uiteindelijk om de fotoshoot te krijgen voor de beelden... het waren allemaal hoogtepunten. Het grootste hoogtepunt was toen de collectie werd gelanceerd en ik de waardering zag bij de klanten en M·A·C-artiesten over de hele wereld. Het feest was een geweldige climax die daarop volgde, want al mijn vrienden en collega's verzamelden zich onder de Bollywood glitterati om mijn succes te vieren. M·A·C maakte dit voor mij mogelijk en ik ben ze eeuwig dankbaar."