Melissa Gibson

Canada
Begonnen in 1991

Meer over de artiest

Senior Artist Melissa Gibsons 

liefde voor make-up ontstond via haar moeder en is nog sterker geworden nu ze haar eigen kinderen grootbrengt. Als een echte liefhebber van tradities, erkent ze dat ze een levenslange fan is van M·A·C-producten, waaronder de best verkochte Russian Red-lippenstift. Voor Gibson is make-up een vorm van kunst en een manier om verhalen te vertellen. Het heeft haar niet alleen rond de hele wereld gebracht maar met make-up heeft ze ook veel mensen ontmoet en hun verhalen gehoord. Hier vertelt ze meer over haar fascinerende en bevredigende carrière.

Een meisje van alle seizoenen

"Ik ben geboren en getogen in Canada. Canadese meisjes zijn slim, maar ze gebruiken niet veel make-up. We leven naar onze seizoenen en onze producten variëren op basis van het weer. In de zomer is de waterbestendige mascara zoals Zoom Waterfast Lash geweldig, samen met Studio Moisture Tint SPF 15. In de herfst zou wat kleur op de lippen zoals Show Orchid Lipstick, goed passen. In het voorjaar maakt kleur ons gelukkig, maar in de winter hebben we een beetje meer dekking nodig en een diepere kleur op het gezicht. Warm Soul Mineralize Blush is één van die perfecte kleuren. Het voegt warmte toe aan de huid, maar het laat wat glinster achter om het gezicht weer te laten opleven."

Lieve mama

"Mijn vroegste make-upherinnering was kijken naar hoe mijn moeder haar make-up opdeed. Ik denk dat het door haar komt dat ik geïnteresseerd ben geraakt in dit beroep. Ze bracht een zwarte vloeibare liner zo moeiteloos aan en het is nog steeds een van mijn favoriete applicatietechnieken. Ik houd bijna net zoveel van de technische kant van make-up als de artistieke."

Zorg en liefde

"Een van de meest onroerende ervaringen van mijn carrière was het aanbrengen van make-up op een meisje waarvan haar broer in het ziekenhuis lag, stervend aan AIDS.  Ze nam even een pauze tijdens de verzorging van haar broer om VIVA GLAM Lipstick te kopen. Ik had geen idee wat ze allemaal doormaakte. Ik bood aan om haar make-up te doen en ze accepteerde. Na wat te hebben gekletst, vertelde ze haar verhaal. Het is ongelooflijk wat make-up kan doen. Door die toevallige ontmoeting had ik het gevoel dat ik veel meer deed dan het beschilderen van iemands gezicht."

Favorieten van de artiesten: Melissa Gibson