Caroline Hernandez

Verenigde Staten
Begonnen in 1995

Meer over de artiest

Caroline Hernandez

ze is opgeleid als grafisch ontwerper voordat een cursus in theatrale make-up haar overtuigde om de make-up in te gaan. Na een beurs aan de London College of Fashion te hebben ontvangen voor het studeren van Fashion Styling voor haar en make-up, kreeg Hernandez haar eerste make-upopdracht voor een BBC-kinderprogramma. Ze wist snel op te klimmen, werkte als freelance make-up artiest voor muziek en televisie, voordat ze terecht kwam bij M·A·C.

"Ik ben M·A·C eeuwig dankbaar, omdat ze in me geloofden", zegt ze. Enkele hoogtepunten uit haar carrière zijn de zinderende shows van Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Kenzo en Gareth Pugh. Hernandez, nu Senior Artist, is onlangs verhuisd naar Los Angeles, een mijlpaal die ze beschrijft als een "droom die uitkomt".

Gelukkig thuis

"Mijn liefde voor make-up ontstond vroeg. Ik zat altijd op het bed, bij mijn moeder op de kamer en keek toe hoe ze zich klaarmaakte. Ik hield vooral van het moment waarop ze de kleuren koos en haar kwasten gebruikte om mooi gedefinieerde ogen te creëren. Dit was in de jaren 70 en 80 toen ik ook gek op Toyah en Siouxsie Sioux was. Ik was altijd gefascineerd door de manier waarop deze vrouwen eruit zagen en hoe ze hun make-up droegen. Ik luisterde naar platen en staarde naar de afbeeldingen van deze idolen en probeer dan de make-up uit op mijn eigen gezicht. Ik heb onlangs hetzelfde soort Mary Quant-crayon oogmake-up in het The V&A Museum in Londen gezien!"

Het buitenleven

"Ik ga binnenkort in Yosemite kamperen. Het is één van de plekken die ik gezien wil hebben voordat ik sterf. Maar zelfs in het wild moet je er goed uitzien! Ik ga Prep + Prime Face Protect SPF 50 gebruiken om mijn huid te beschermen, Prep + Prime BB Beauty Balm SPF 35 in een iets donkerder kleur om te dragen als een bronzer. Ik krijg gemakkelijk een tintje, maar ik bruin mijn gezicht nooit, en ik neem verder False Wimpers Waterproof mee, omdat mijn wimpers natuurlijk licht van kleur zijn.'

Cool Britannia

"Mijn meest gedenkwaardige fotoshoot was met de buitengewone Erin O'Connor in het V&A Museum in Londen. We moesten rond 18.00 uur beginnen met de styling, haar en make-up om klaar te kunnen zijn voor de fotoshoot nadat het museum was gesloten en alle bezoekers waren vertrokken. Dit museum, als je er nog nooit bent geweest, is spectaculair en herbergt enkele van de meest indrukwekkende vormen van muurkunst, beeldhouwkunst en oude artefacten in de wereld. Zodra het donker wordt, wordt het een van de griezeligste plaatsen waar ik ooit ben geweest. Als je alleen langs de donkere kamers en gangen loopt met de enge schaduwen van beeldhouwwerken, worden de vormen erg raar en zie je dingen die er niet zijn!"

Favorieten van de artiesten: Caroline Hernandez