Tiffany Johnston

Verenigde Staten
Begonnen in 1988

Meer over de artiest

TIFFANY JOHNSTON

Bij Tiffany Johnston zit make-up in het bloed. Geboren en getogen in South Lake Tahoe, Californië, was het Tiffany’s moeder die haar kennis liet maken met dit vak. Tiffany volgde haar moeder op de voet bij haar werkzaamheden backstage in de casino’s, waar ze de make-up verzorgde van bekende artiesten uit de jaren 70, zoals Helen Reddy, Connie Stevens and Charo. “Ik was net twee jaar oud maar kan me nog vaag herinneren dat ik ergens backstage was en helemaal gebiologeerd was door de prachtige transformaties die mijn moeder bij haar klanten creëerde”, herinnert ze zich. Johnstons moeder Deborah is altijd een inspiratiebron geweest voor haar. Deborah was een haarmodel voor Vidal Sassoon en leerde tijdens haar studie op de Sassoon Academy over het doen van haar en make-up. Hier vertelt Johnston meer over haar levenslange liefde voor make-up.

Beauty Buff

“Op de middelbare school hingen de andere kinderen graag rond bij de 7-Eleven winkel in de buurt, maar ik ging na school liever naar Granite Fifth Avenue, de schoonheidssalon van mijn moeder, om de make-up van klanten bij te werken. Ik keek ook heel graag toe hoe mijn moeder zichzelf klaarmaakte om naar haar werk te gaan. Ze zette een muziekje op en als laatste sprayde ze haar Cinnabar parfum op; Ik was helemaal betoverd door de enorme transformatie die ze onderging– van gewone vrouw werd ze een soort cartoonversie van zichzelf. Ze droeg 3 paar valse wimpers tegelijk. Het was fantastisch hoe alles tot leven kwam: feller, mooier en spannender.”

Lip Service

“Ik droomde ervan om visagist te worden maar dacht dat het onrealistisch was om zo van je ‘werk’ te genieten.” Tijdens mijn studie, waaronder mijn training aan de Academy of Arts, was ik al freelance visagiste. Op de dag dat ik afstudeerde, in 1995, werd ik gebeld door iemand van M·A·C. Iemand in mijn klas voor statistiek had mij aan zijn vriend, een regionale bedrijfsleider, aanbevolen. Ik maakte een afspraak met hem en hij raadde welke lippenstift ik droeg – Folio, een M·A·C-kleur. En voor ik het wist was ik aangenomen als creatief artiest. Ik schilder nog steeds en gebruik van alles, uiteenlopend van temperaverf met bakpoeder en keukenkruiden tot oogschaduw. Mijn verfbus zit vol met oude M·A·C-kwasten. Ik heb een keer een heel schilderij gemaakt met alleen maar M·A·C-make-up.”

California Girl

“Na een aantal jaren als trainer te hebben gewerkt, werd ik in 1998 senior make-up Artiest in San Francisco. In 2004 ben ik naar Los Angeles verhuisd waar ik nu woon en werk als een van de artiesten van het televisieprogramma Extra! Ik werk ook backstage tijdens de Fashion Week in New York, Milaan en Parijs. Ik heb het voorrecht gehad om met enkele zeer beroemde klanten te werken, waaronder Al Gore (die mij veel heeft geleerd over de temperatuurstijging op de aarde), Vera Farmiga, Kiersten Warren, Kyra Sedgwick, Fantasia Barrino, Fran Drescher en Mick Jagger.”