Rumiko Ikeda Harris

Japan
Begonnen in 1997

Meer over de artiest

Senior artiest Rumiko Ikeda Harris

woont en werkt in Tokio, Japan waar ze eerst handel heeft gestudeerd, voordat ze een professionele make-up artiest werd. Ze is vanaf het begin een toegewijd M·A·C-fan en legt uit dat “de moderne stijl en aanpak” haar liefde voor de make-up hebben aangewakkerd. Nadat Rumiko eerst voor Anna Sui cosmetics heeft gewerkt, stapt ze over naar M·A·C  om “de volgende stap in haar carrière te maken.” Hier vertelt ze ons over haar werkervaring in modeshows en modereportages, terwijl ze ook uitlegt waarom make-up als een kunstvorm moet worden gezien.

Friends in High Places

“Het hoogtepunt in mijn carrière tot nu toe was mijn deelname aan de Openingsceremonie van de 2004 Olympische Spelen in mijn thuisstad Athene! Een M·A·C-team met 45 make-up artiesten uit de hele wereld was verantwoordelijk voor de looks van 350 artiesten, dansers, performers, atleten, vrijwilligers en VIP’s. Het team was fantastisch, de sfeer was ontroerend en ook al werkten we 18 uur achter elkaar, niemand heeft geklaagd. Ik kan me nog goed herinneren hoe we aan het eind elkaar huilend hebben omhelsd, omdat we de eer hadden gehad om bij te dragen aan zo’n prestigieus evenement!

De artiest

“Ik geniet echt van het aanbrengen van make-up op een fijne huid om kunst te creëren. Toonaangevende make-up artiesten zoals Gordon Espinet, Terry Barber, Tom Pecheux en Kabuki inspireren mij. Toen ik jong was heb ik het geluk gehad om Kabuki te mogen assisteren. Mijn eigen stijl is gericht op de kleuren van de natuur en mijn grootste inspiratiebron vind ik in de schilderijen die ik in musea zie.”

Back to Basics

“Ik ben een echte tomboy. Ik houd van zwart en doe dingen graag net iets anders. Dat rebelse zorgt ervoor dat mijn werk nieuw en spannend blijft. Ik geloof in het belang van een goede basis. Iedereen zou in het bezit moeten zijn van een M·A·C Lip Conditioner, een Studio Conceal and Correct Palette en Prep + Prime Transparent Finishing Powder. Afhankelijk van het weer en je gezondheid kan de huid steeds veranderen, dus het is belangrijk om de juiste huidverzorgingsproducten te kiezen en te leren je gezicht te masseren.”

Favorieten van de artiesten: Rumiko I