Dierproeven
Counterfeit education
Mijn Profiel
Productinformatie
Online Shoppen
Jobs
Ordering Online
Veelgestelde Vragen
Terugzending
Contactinformatie
5 redenen om te shoppen
Privacybeleid
Verzending Informatie
Algemene Voorwaarden
Online Beveiliging
Programma's en Services

Dierproeven
WERKEN AAN EEN TOEKOMST ZONDER DIERPROEVEN
Wij zijn, net zoals jij, tegen het het feit dat dierproeven nog altijd bestaan. Jaren geleden was M·A·C het eerste cosmeticabedrijf dat gebruik maakte van alternatieve methodes op dierproeven. Er bestaan alternatieven maar deze worden niet overal geaccepteerd. We testen zelf niet op dieren maar het is mogelijk dat, als dit door de wet verplicht wordt, onze producten en ingrediënten wel getest worden op dieren in landen zoals bijv. China. Als het van ons zou afhangen, dan zouden de alternatieve methodes overal geaccepteerd moeten worden en dit proberen we dan ook te realiseren. We zijn recent een samenwerking gestart met het Instituut voor In Vitro Sciences, wiens missie het is om het gebruik en de acceptatie van proefdiervrije testmethodes wereldwijd te promoten. Door de financiering van het IIVS’s International Outreach Program, dat ondersteuning biedt aan wetenschappers en de acceptatie van alternatieve methodes stimuleert, proberen we een verschil te maken. M·A·C heeft in het verleden al verschillende moeilijke onderwerpen verdedigd en we zijn vastberaden om dierproeven voorgoed af te schaffen. M·A·C werkt aan een toekomst waarin dierproeven niet bestaan.
Veel gestelde vragen
Hier zijn enkele antwoorden op veel gestelde vragen. Wordt je vraag niet beantwoord? Klik dan hier om een e-mail te sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te beantwoorden.
Hoe test M·A·C zijn producten op veiligheid en doeltreffendheid?
Wij maken gebruik van vrijwilligers en voeren zelf in vitro tests uit of geven opdracht hiervoor.
Test M·A·C op dieren?
Hoewel we zelf niet testen op dieren is het mogelijk dat, als dit door de wet verplicht wordt, onze producten en ingrediënten getest worden op dieren in landen zoals bijv. China.
Wat wordt er bedoeld met "verplichtingen van de wet"?
Sommige wetenschappelijke of wettelijke instanties mogen nog steeds dierproeven opeisen of uitvoeren op cosmetische producten of ingrediënten om de veiligheid ervan aan te tonen. Bijvoorbeeld, voordat we onze producten mogen importeren naar China, vereist de Chinese regering dat alle importeurs van cosmeticaproducten een door de Chinese staat gemachtigd laboratorium betalen voor het uitvoeren van dierproeven.
Waarom vereist de Chinese regering dierproeven?
Een regering zoals die van China vereist dierproeven om de veiligheid van cosmeticaproducten te garanderen, omdat ze nog geen alternatieve methodes aanvaard heeft. Aangezien een regering verantwoordelijk is voor de veiligheid van haar burgers, begrijpen we hun voorzorgsmaatregelen. Desalniettemin denken wij hier anders over en gebruiken wij al vele jaren alternatieve methodes en daarom zijn wij ook een samenwerking gestart met het Instituut voor In Vitro Sciences om bij te dragen aan de mondiale acceptatie van proefdiervrije testmethodes.
Beschikt M·A·C over een eigen dierproeven faciliteit?
Neen. Wij bezitten geen enkele proefdierfaciliteit in de wereld.
Als dierproeven vereist worden door de Chinese wetgeving en jullie oprecht om dieren geven, waarom trekt M·A·C zich dan niet terug uit de Chinese markt?
Net zoals jij, zijn wij tegen dierproeven. M·A·C zet zich ten volle in om de verplichte dierproeven wereldwijd te bestrijden en af te schaffen. Maar we hebben ons ook geëngageerd om onze producten in China te verkopen. Wij zijn ervan overtuigd dat we het systeem (en onszelf) van binnenuit kunnen veranderen. En door onze aanwezigheid in China kunnen we ons vanop de eerste rang inzetten en samenwerken om die veranderingen te verwezenlijken.
Wat is het Instituur voor In Vitro Sciences?
The Institute for In Vitro Sciences (IIVS) ontwikkelt en implementeert programma’s in landen waar In Vitro nog niet is geaccepteerd, om zo aan wetenschappers te bewijzen dat deze alternatieve methodes even efficiënt zijn en hetzelfde veiligheidsniveau garanderen. Wij zijn trots op de nieuwe samenwerking met het Instituut voor In Vitro Sciences (IIVS) om er zo samen voor te zorgen dat alternatieve testen de nieuwe wereldwijde standaard worden. Door het IIVS International Outreach Program (IOP) te financieren, proberen we een verschil te maken. Het IOP biedt een brede waaier van ondersteuning aan waaronder technische bijstand in de vorm van lezingen, workshops en persoonlijke trainingen voor landen die afhankelijk zijn van dierproeven om de veilligheid van producten en ingrediënten te bepalen.